Kedves LaCuisine olvasók!
Fogadjátok sok szeretettel az első TV-s szereplésünket (14:50 perctől).
A Parlament TV keresett meg bennünket, hogy Konyhapénz című műsorukban lenne-e kedvünk főzni ország-világ szeme láttára. Mielőtt igent mondtunk volna utána jártunk, miről is van szó. Az idén januárban indult kereskedelmi csatorna főleg a parlamenti közvetítéseket sugározza reggeltől-estig, viszont van egy gasztrománok számára is érdekes és ajánlásra méltó műsoruk.
A Konyhapénzben hétről-hétre ismert szakácsok, gasztro bloggerek, celebek és háziasszonyok mutatják meg tudományukat. A feladat egyszerű, 2.000 Ft-ból kell főzni 4 személy részére.
Összeült a családi kupaktanácsunk, hogy kiokoskodjuk, mi lehetne az, ami nem leves, de mégsem túl drága, ugyanakkor finom és laktató is egyben. Meg persze 100%-ban francia!
A választásunk egy igazán finom szezonális főételre; a "csőben sült spárgára Mornay mártással" és egy kifejezetten laktató desszertre; egy bizonyos "Bretagni lepényre" esett.
Mindkét étel elkészíthető összesen 2.000 Ft-ból, és akár 5-6-an is jóllakhatnak belőle.
A mindössze tízperces felvételért közel 4 órát tartózkodott nálunk a stáb. Nem csak a vendégszeretetünk tartotta őket otthonunkban, hanem az is, hogy minden főzési, sütési folyamatot kétszer kellett felvenni (a közeli snitteket például, amikor kötözzük a spárgát, vagy Dalma feltöri a tojást, Edit kavarja a mártást, stb.). Úgyhogy mire este 22:30-ra végeztünk a konyhai mutatványozással kellemesen el is fáradtunk...