home
asdsa
támogatóink

Májpástétom a legjavából

2013. 12. 21.

Ha elmerengünk azon, mi köti össze leginkább a francia és a magyar kultúrát, történelmet, és kulináriát, a bor után kétség kívül a liba- és kacsamáj jut eszünkbe először. A megfelelően elkészített liba- és kacsamáj terrine méltán kaphatná a „legek legje”…

+tovább olvasom

1 komment

Címkék: franciaország előételek klasszikus húsok költséges

Ínyenc főzőóra francia séfekkel

2013. 12. 11.

A Francia Nagykövetség gondozásában, a francia gasztronómiai hétvége keretében december 6-án és 7-én több főzőóra került megrendezésre. A rendezvényeket Christophe Dovergne mesterszakács, a 750g.com nevű gasztro-weboldal alapítója, és Frédéric Gouteau…

+tovább olvasom

1 komment

Címkék: esemény szakács gasztronómia

Nem beszélünk ZÖLDségeket!

2013. 11. 15.

Mint sokminden másnak, a püréleveseknek is a franciák a legnagyobb szakértői. A francia borsóleves, a potage Saint-Germain (ejtsd potázs szan zsermen), a Napkirály uralkodása alatt látta meg a napvilágot és mai napig töretlenül nagy köztiszteletnek örvend. A borsót már az…

+tovább olvasom

Szólj hozzá!

Címkék: klasszikus zöldségek levesek Île-de-France

Tejben-vajban fürösztött bundáskenyér

2013. 10. 23.

A munkaszüneti napok nem csak láblógatásra, konyhatündérkedésre is remek alkalmat biztosítanak. Meg kell ragadni az alkalmat, hisz’ hétköznapokon keveseknek adatik meg a villásreggeli élménye. A helyzeti előny adott, mert egy kiadós lustálkodás után minden máshogy fest. De ha a…

+tovább olvasom

Szólj hozzá!

Címkék: franciaország előételek olcsó gyümölcsök tejtermékek

Körtés Bourdaloue torta

2013. 10. 12.

A tarte Bourdaloue (ejtsd tárt burdálu) a körte, a mandulakrém és a kevert tészta irigylésre méltó házasságából született őszi gyermek. A megszokottól eltérően a Bourdaloue torta nem Louis Bourdaloue francia jezsuita papról kapta a nevét, hanem arról a párizsi pékműhelyről,…

+tovább olvasom

Szólj hozzá!

Címkék: klasszikus desszertek tejtermékek átlagos költségvetésű Île-de-France

Tökéletes tök!

2013. 10. 01.

Manapság az őszi Franciaországban szinte nincs is étterem, ahol ne kínálnának sütőtök krémlevest. A házias ízeket népszerűsítő kis vendéglők és a nagynevű, haute cuisine színeiben tetszelgő puccos éttermek is évről-évre felveszik felülmúlhatatlan élvezetet kínáló…

+tovább olvasom

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: franciaország klasszikus zöldségek levesek

süti beállítások módosítása