home
asdsa
támogatóink

Szép Heléna szemrevaló vaníliás-csokoládés körtéje

2013. 09. 09.

Itt az ideje búcsút inteni a forró nyárnak és egy kis körtés finomsággal ünnepelni az ősz magával ragadó színeit és ízeit! Szép Heléna körtéje a francia klasszikusok klasszikusa. Már első kóstolásra rabul ejt, és aki kóstolta, abban észrevétlenül kialakul az addig nem…

+tovább olvasom

1 komment

Címkék: franciaország klasszikus gyümölcsök desszertek átlagos költségvetésű

Egy kiskanálnyi boldogság - Lekvár minden mennyiségben

2013. 08. 30.

A lekvár Európában viszonylag későn, a Keresztes háborúk idején jelent meg. Bár Nagy Sándor hódításai révén hallani lehetett egyfajta nádról, mely mézet ont magából méhek segítsége nélkül, de akkor még olyan ritka és drága volt, hogy szinte nem is használták. Az…

+tovább olvasom

1 komment

Címkék: franciaország klasszikus gyümölcsök átlagos költségvetésű

Vaníliás karamell-mámor

2013. 08. 09.

Ahogy az a fényes kulináris karriert befutó klasszikusok körében lenni szokott, a crème brulée (ejtsd krem brülé) eredetét illetően is eltérnek a vélemények. Franciák, spanyolok, angolok egyaránt a magukénak tulajdonítják a dicsőséget. A crème brulée (jelentése égetett…

+tovább olvasom

1 komment

Címkék: klasszikus desszertek pirenneusok vidéke languedoc átlagos költségvetésű

Francia nyári sláger - Taboulé

2013. 07. 22.

A tabulé a Közel-Kelet salátája. A petrezselyem és bulgur alapú salátát Szíria és Libanon nemzeti ételeként tartják számon. Többféle változata létezik: a libanoniban arányában jóval több a petrezselyem, mint a bulgur, a szíriaiban a bulgur a meghatározó, míg az örmények…

+tovább olvasom

1 komment

Címkék: franciaország klasszikus zöldségek főételek átlagos költségvetésű

Négy kontinens egy tányérban - A nizzai saláta

2013. 07. 03.

Nem nehéz kitalálni, hogy a Nizzai saláta gyökerei Nizzáig érnek. A csupán 200 éves történelemre visszatekintő kulináris specialitás a ma napig az egyik legelterjedtebb előétel Provence vidékén. Nyári, tikkasztó hőségben azonban könnyű főételként, önállóan is jól…

+tovább olvasom

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: zöldségek főételek provence alpok côte dazur átlagos költségvetésű költséges

Epres-rebarbarás vitaminbomba

2013. 06. 04.

A latin nevén Rheum rhabarbarum-ként ismert növény szó szerinti fordításban „barbárok gyökere”. Történelmi források szerint a rebarbara őshazája Tibet környékén található; az ázsiai népek évszázados eledele. Nagy valószínűséggel a vándorló, barbár magyarok is…

+tovább olvasom

Szólj hozzá!

Címkék: zöldségek gyümölcsök desszertek tejtermékek aquitania limousin auvergne

süti beállítások módosítása