home
asdsa
támogatóink

Interjú Tóth Gusztáv olívásszal

2013. 01. 02.

Nem is gondolnánk, hogy az olívaolajat ugyanúgy lehet kóstolni, mint a bort, a pezsgőt, a sajtot, a kávét vagy éppen a csokoládét. Tóth Gusztáv, az igazioliva.hu elkötelezett „olívásza” Ibéria romlatlan ízeivel küzd a kalóztermékek ellen, minden lehetséges fórumon a…

+tovább olvasom

2 komment · 1 trackback

Címkék: interjú franciaország gasztronómia olívia provence alpok côte dazur

Zeller saláta

2012. 11. 05.

A zeller ősidők óta ismert nyomelem-, rost-, és vitaminforrás. K-vitamin tartalma kiemelkedősen magas. Mint a legtöbb gumós növény, a zeller is főként télen kerül az asztalra. Már, amelyik háztartásban oda kerül! Készitettünk egy kis kedvcsináló-étvégygerjesztőt, azok…

+tovább olvasom

Szólj hozzá!

Címkék: franciaország előételek klasszikus modern olcsó zöldségek főételek

Csúcsgasztronómia – A séfek krémje diplomataszerepben

2012. 09. 22.

A világ legbefolyásosabb vezetői híresek arról, hogy nem vetik meg a finom falatokat. Mesterszakácsaiknak köszönhetően egy-egy találkozó alkalmával bőséges és ízekben fenséges ellátásban van részük, azonban mégis mindegyikük számára akad olyan étel, melyet legszívesebben…

+tovább olvasom

1 komment

Címkék: franciaország szakács Île-de-France

Ősi fagylalt - Sorbet

2012. 08. 06.

A szorbet olyan habkönnyű jeges desszert, mely főként abban különbözik a fagylalttól, hogy nem tartalmaz tejet és tojássárgáját, mely így csökkentett kalóriatartalmat, lazább szerkezetet és szemcsésebb állagot kölcsönöz neki. A fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy…

+tovább olvasom

2 komment

Címkék: előételek klasszikus modern olcsó italok gyümölcsök desszertek

Lángos a javából

2012. 07. 23.

Lehet Elzászról anélkül mesélni, hogy a szemrevaló tarte flambée-val (ejtsd tárt flambé) kapcsolatos élményeinket elhallgatjuk? A legjobban ennek az ételnek a szellemisége tükrözi a régió igazi valóját: egyszerű, finom és mellőz minden felesleges flancoskodást. A német néven…

+tovább olvasom

Szólj hozzá!

Címkék: előételek klasszikus főételek húsok tejtermékek burgundia champagne lotaringia elzász

Csőben sült tavasz

2012. 06. 18.

Spárgának vagy spárgasípoknak nevezzük a liliomfélék családjába tartozó növény gyöktörzseinek föld alatti hajtásait. Színét tekintve négyféle spárgát különböztetünk meg: fehér, zöld, lila-zöld és lila. A zöld és a fehér spárga lényegében egyazon növény, csak a…

+tovább olvasom

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: zöldségek főételek húsok tejtermékek provence alpok côte dazur átlagos költségvetésű

süti beállítások módosítása