home
asdsa
támogatóink

Ínyenc főzőóra francia séfekkel

2013. 12. 11.

tabla.francianapok.jpgbernie1.jpg
A Francia Nagykövetség gondozásában, a francia gasztronómiai hétvége keretében december 6-án és 7-én több főzőóra került megrendezésre. A rendezvényeket Christophe Dovergne mesterszakács, a 750g.com nevű gasztro-weboldal alapítója, és Frédéric Gouteau cukrászmester szaktekintélye fémjelezte. 

A pénteki rendezvénynek a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található Bruno&Bruno étterem adott otthont. A délutáni főzésen a magyar blogger-társadalom képviselői és az illusztris séfek közösen alkottak a 30-35 celsius fokos konyhában. Lukács Péterrel (mukedvelohedonista.blogspot.com) mindent megtettünk, hogy a séfmesterektől ellessük a főzési és tálalási technikák csínját-bínját. 
 
Az előétel 63,5 fokon főtt lágytojás volt, mely fehérbab és sütőtök pürével, valamint ropogós baconnel került tálalásra. A molekuláris gasztronómia ezt a tojást nevezi a nagybetűs "tökéletes tojás"-nak, mely attól olyan különleges, hogy a fehérje és a sárgája egyaránt krémesen lágy marad.
A főétel rombuszhalfilé volt rizs brulével díszítve és balzsamecetes, granny smith almás almafondanttal körítve, mely mellett hajszálvékonyra szeletelt nyers zöldségek díszelegtek. Desszertként Breton citromtorta és fordított Tarte Tatin almatorta készült. Ha azt mondom, hogy Frédéric a Ritzben szerezte tapasztalatát, talán mindenki el tudja képzelni, mennyire volt tökéletes az ízek, az illatok és a tálalás harmóniája.

Nekünk passzióból főzőknek - Moët Hennessy pezsgőt kortyolgatva - élmény volt profikat látni a konyhában és egy kellemes estét eltölteni olyan "gyomoremberek" társaságában, mint a már említett Műkedvelő Hedonista. :-)

A francia gasztro-rendezvényről íme egy kis ízelítő képekben: 

bernie-1.jpg

bernie-3.jpg

bernie-6.jpg

bernie-9.jpg

bernie-12.jpg

bernie-18.jpg

bernie-14.jpg

bernie-16.jpg

bernie-21.jpg

bernie1.jpg

bernie-25.jpg

bernie-15.jpg

bernie-28.jpg

bernie-34.jpg

bernie-33.jpg

bernie-30.jpg

bernie-32.jpg

bernie-38.jpg

bernie-35.jpg

bernie-37.jpg

bernie-39.jpg




1 komment

Címkék: esemény szakács gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://lacuisine.blog.hu/api/trackback/id/tr345686580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paradicsomadar · http://www.shopmasters.hu/ 2014.01.03. 12:32:20

Jól főzni, és utána barátokkal, családdal enni, és jót szórakozni, egy tökéletes nap 90%. Meg kell tanulni jókat főzni :)
süti beállítások módosítása