home
asdsa
támogatóink

Bővebben a szerzőkről...

2013. 10. 14.

A francia gasztronómiával foglalkozó blog ötlete Dávidban született meg. Már régóta foglalkoztatta a gondolat, hiszen két dologért kifejezetten lelkesedik; a fotózásért és a gasztronómiáért.


Egy ideje már hivatásszerűen is fotóz ételeket, és mindemellett remek szakácsot is megismerhetünk benne. Az ő személyében egy igazi gourmand-nal van dolgunk – aki szereti a finomságokat, kiváltképp az édességeket; és ezekből mennyiséget is tud fogyasztani –, míg Dalma inkább a gourmet vonalat képviseli – aki szeret különleges ételeket enni, de sokat nem tud és nem is akar –.


Dalma lélekben félig francia. Az ő egyik hobbiját leginkább egy gyűjtőfogalom takarja, amelyben benne foglaltatik minden, ami FRANCIA. Francia közgazdaságtudományi egyetemen tanult, majd a Francia Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségén alkalom adódott számára, hogy mind a francia (munka)kultúrába, mind a gasztronómiai élvezetekbe belekóstoljon. A mai napig francia közegben dolgozik.

Dávid szívügye a fotózás és az ezzel járó alkotás (www.origophoto.com, www.origophoto.blogspot.com). Ezek után már csak enni szeret jobban. Hétköznap közgazdászkodik, hétvégén esküvőket, rendezvényeket, ételeket fotóz.


Marton Levente (www.asztaltanc.hu) egy több lábon álló konyhai forradalmár. Saját meghatározása szerint kulinárista, aki szenvedélyből saját és mások örömére főz. Az írás-oktatás művészetét egyetemista írástudók körében is magas szinten műveli. Egyszóval vérbeli gasztromán, mert a konyhai élvezetek irányába erős kötődéssel bír és igazi élvezettel ír mindenről, ami finom.
Levente írásai korábban a Metro, majd a Metropol újság Konyha rovatát gazdagították. Jelenleg a Nők Lapjában jelennek meg kulináris karcolatai. Immár két gasztronómiai témát „feszegető” könyv, az Ételmesék és a legújabb, Konyhanyelv című gasztro-novellákat felszolgáló szakácskönyv boldog szerzője. Ez utóbbi könyv jelenti Dávid és Levente találkozási pontját, hiszen Dávid fotói teszik a könyvet még élvezetesebbé. Levente az európai, és ezen belül is a megkerülhetetlen francia konyha lelkes hódolójaként vendégblogol a lacuisine.blog.hu-n.

Célunk, hogy Franciaország iránti lelkesedésünket egyrészt tartalmas és szórakoztató cikkekben, másrészt a klasszikus, valamint a modern francia konyhakultúra hangulatát is visszaadó képekben jelenítsük meg.
Nem utolsósorban kihívást látunk abban is, hogy a franciákról Magyarországon még ma is élő negatív összképet részben vagy egészben leromboljuk.

Mindenkinek értékes időtöltést kívánunk oldalunkon!

Email címünk: lacuisine7@gmail.com

Szívesen fogadjuk a hasznos tanácsokat és ötleteket, az oldal fejlesztésével kapcsolatban is! 

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacuisine.blog.hu/api/trackback/id/tr283168240
süti beállítások módosítása