home
asdsa
támogatóink

"Benne vagyunk a TV-ben"

2012. 06. 11.

Kedves LaCuisine olvasók!

Fogadjátok sok szeretettel az első TV-s szereplésünket (14:50 perctől).

A Parlament TV keresett meg bennünket, hogy Konyhapénz című műsorukban lenne-e kedvünk főzni ország-világ szeme láttára. Mielőtt igent mondtunk volna utána jártunk, miről is van szó. Az idén januárban indult kereskedelmi csatorna főleg a parlamenti közvetítéseket sugározza reggeltől-estig, viszont van egy gasztrománok számára is érdekes és ajánlásra méltó műsoruk.

A Konyhapénzben hétről-hétre ismert szakácsok, gasztro bloggerek, celebek és háziasszonyok mutatják meg tudományukat. A feladat egyszerű, 2.000 Ft-ból kell főzni 4 személy részére.

Összeült a családi kupaktanácsunk, hogy kiokoskodjuk, mi lehetne az, ami nem leves, de mégsem túl drága, ugyanakkor finom és laktató is egyben. Meg persze 100%-ban francia!

A választásunk egy igazán finom szezonális főételre; a "csőben sült spárgára Mornay mártással" és egy kifejezetten laktató desszertre; egy bizonyos "Bretagni lepényre" esett.

Mindkét étel elkészíthető összesen 2.000 Ft-ból, és akár 5-6-an is jóllakhatnak belőle.

A mindössze tízperces felvételért közel 4 órát tartózkodott nálunk a stáb. Nem csak a vendégszeretetünk tartotta őket otthonunkban, hanem az is, hogy minden főzési, sütési folyamatot kétszer kellett felvenni (a közeli snitteket például, amikor kötözzük a spárgát, vagy Dalma feltöri a tojást, Edit kavarja a mártást, stb.). Úgyhogy mire este 22:30-ra végeztünk a konyhai mutatványozással kellemesen el is fáradtunk...

4 komment

Címkék: franciaország szakács klasszikus olcsó zöldségek gyümölcsök főételek húsok desszertek tejtermékek bretagne loir völgye provence alpok côte dazur

A bejegyzés trackback címe:

https://lacuisine.blog.hu/api/trackback/id/tr934578949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2012.06.14. 13:10:50

Sziasztok, tudnátok adni egy emailcímet, ahova írhatok félig-meddig hivatalos ügyben? Köszönöm

Béres Dávid · http://origophoto.blogspot.com 2012.06.14. 13:20:30

@seresv: Szió,
müxik az info@franciafinomsagok.hu és a nem hivatalos, de sűrűbben látogatott lacuisine7@gmail.com is :)

Mme.Brioche 2012.07.10. 18:59:09

Jé, olvasom a blogotokat egy ideje, de csak most a videóból jöttem rá, hogy én ismerlek titeket, egy suliba jártunk (BPG). Dáviddal legalábbis biztosan.
Hát kicsi a világ :)

Üdv Franciahonból!

BéresDávid 2012.08.07. 10:36:34

@mdmselle: Tényleg? jelölj be légyszi facebookon (David Beres)
süti beállítások módosítása